Satış Stratejileri Nelerdir?

Satış Stratejileri Nelerdir? Herkesin içinde olduğu, alma satma eylemi, para harcama-harcatma derken giden bir döngü diyebiliriz aslında.

Burada dikkatinizi çekmek istediğim ikilem şu; aslında insanlar kendilerine bir şeyin satılmasından çok alım isteğinin uyandırılmasını severler!.. Neden bunu almalıyım, neden almalısın, neden aldılar?🛒

Genelde reklam üzerinden alışveriş başlar daha öncesinde yani henüz reklam kültürü yokken bunun ilk doğuşu paylaşımla başlamıştır. İnsanlar daha konuşmayı bilmezken birbirlerinin giydiklerine aldıklarına bakmışlar aslında dış görünüşle başlamıştır diyebiliriz.

Para Harcamalıyım !🤔Eksik kalmamalıyım endişesi…

Falancanın eşi dostu bunu almış çok yakışmış. Mehmet’in üzerindeki gömleği gördün mü?, Necla’nın ayakkabısını çok beğendim diyerek birbirleriyle konuşmaya başladıklarında ise bunun reklamını yapmaya başlamışlar. İşte burada satış stratejileri devreye girer. Nasıl mı?

Meraklandırma!..

“Ben de kullandım çok güzel. Çok memnun kaldım 💯” Bu iki cümle size dünyanın en kötü ürününü dahi aldırır. Kimi zaman çok tehlikeli olabilir ama biz buna satış diyoruz işte. Satış stratejilerinde merak unsurunun farkında olalım.

Neden Almalıyım? Nasıl Satmalıyım?

Satış stratejilerine daha yakından bakarak “referans, yorum yapma” gibi sıklıkla başvurulan yöntemlere değinelim.

Referans yöntemi satış yapmak istiyorsanız referans kullanmayı bilmeniz gerekiyor. Firmaların büyürken en iyi başvurdukları yöntem budur: A firması da bizimle çalışıyor. Bize de çok iyi referans veriyor… İlgi uyandırma, günlük tabirle ise gösteriş yapmaktır bunun adı. Gel gelelim bu şekilde para kazanılıyor. 💵

Şimdilerde bunun adı yorum yapmak. Firmalar, siz ürünü aldıktan sonra yorum yapmanızı, puanlamanızı, yıldız koymanızı istiyor. Çünkü artık duymak da yetmiyor, insanların kaynağa ihtiyacı var nitekim… Bir tane dahi kötü yorum olsa vazgeçebiliyor insanlar.

Bu noktada insan psikolojisi oldukça etkili bir rol oynar. Eğer sizin canınız sıkkınsa çok güzel bir ürünü kötü anlatabilirsiniz ya da tam tersine moraliniz iyi ise en kötü ürünü çok iyiymiş gibi anlatmanız mümkündür.

Dolayısıyla satış uzmanlarının başarılı olabilmesi için motivasyonunu hep koruması gerekir. İç motivasyonları yüksek, daima satış eğitimlerine katılan uzmanlar insanların hoşlandığı bir durum üzerine yönelip bağ kurarak onlara ihtiyaçları yoksa bile bir ürünü aldırabilir. Çünkü bilirler ki insanlar almayı sever…Önemli olan kimi ne ile ilişkilendireceğinizdir.

Aslında satış stratejileri başlığı altında paylaştığım bilgiler, sadece satış alanında çalışanların değil hepimizin bilmesi gereken konulardır. Çünkü satış eşittir ikna demektir.

İster alalım ister satalım hep ikna unsuruna ihtiyaç duyarız.

Reklamlar ve sosyal medya unsurları ile pek çok satış-pazarlama tekniği dönerken ürüne ihtiyacımız var mı? Ne derece ihtiyacım var? gibi soruların cevabını verebilmek, ikna olmaya izin verecek ya da vermeyecek donanıma sahip olmak bir farkındalıktır.

Hepimizin buna ihtiyacı vardır.

Okuduğunuz için teşekkürler. 💙

satış
Çalışan kazanır elması kızarır… 😉😍😎

https://www.instagram.com/mnzybk/ 🙋‍♀️beni instagram dan da takip edin.😊

https://kafaseslericom.wordpress.com/author/mervenurzeybek/ 🧏‍♀️ diğer yazılarım için.