TANGO GYM

Sanattan bahsediyordum ya geçen; sanat tutkum ne kadar fazlaysa spora olan ilgim de bir o kadar az. Çok eskiden tenis ve kayak denemiştim. İkisinde de yetenekli olduğum söylenemezdi. Ruh-zihin-beden dengesi açısından bedensel devinime ihtiyacımız olduğu yadsınamaz bir gerçek. Bu devinimi de hayatım boyunca hep dans ile sağladım. Benim için yapılabilecek en güzel ve tek spor, dans oldu hep. Hatta tango.

Özellikle eşli dansların, pandemi sürecinden en çok etkilenen alanlardan biri olduğunu düşünüyorum. Müzik ve tiyatro için alternatif seçenekler geliştirilmeye çalışılmış olsa da, online doğaçlamalar, canlı yayın müzikler yapılmış olsa da; fiziksel mesafe kurallarına göre oyunlar yeniden yazılsa da; dans camiasının geleceğini oldukça merak ediyorum. Bu süreçte takip edebildiğim kadarıyla online tango derslerine ve daha çok solo yapılabilecek teknik eğitimlere rastladım. Ve başka neler olabilirdi acaba diye düşünmeye başladım…

Kişisel olarak denemek istediğim ve hala deneyimleyemediğim pek çok dans türü olmakla birlikte (flamenko, lindy hop başında geliyor), bu zamana kadar kendime en yakın hissettiğim dans hep tango oldu. Latin camiasına geçtiğimde ise “Afrika Tangosu” olarak anılan, benim kendi tabirlerimle “tango adımları ve latin kalça kullanımının bir araya geldiği kizomba”yı çok sevmiştim. Kalçasız versiyon ve ama kizomba müziği.

Oldukça içine çeken, akışta bir hissiyat veriyordu. Geçenlerde de dansa duyduğum özlem üzerine kanalımızda kizomba parçasına yer verdik. Dinlemenizi tavsiye ederim.

Derken, araştırmalarım sonucu “tango gym” çıktı karşıma. Zumba derslerine şahsen hiç katılmadım, videolarını izledim. Ve izlediklerim arasında açıkçası “Gotan Project” ile tango gym yapılan herhangi bir içeriğe denk gelmedim. Oysaki yurt dışında vardı, yapılmıştı. Bunun üzerine tabii ki izledim, denedik. https://www.instagram.com/p/CCQnC9wA101/ İzleyebilirsiniz =) Ancak “tango gym” videoları kısıtlıydı ve daha fazlasını bulamadım.

Hayatındaki tek spor, dans olan bir insan olarak tango ve spor bir araya gelse çok mutlu olurum. Eşli bir dansı, online veya teknik/süsleme eğitimleri olmadan da farklı bir biçimde hayatımıza alabiliriz. Tango gym diye çıkılan yolculuk belli bir estetik ve koreografi ile inanılmaz bir görsel şölene dönüşebilir diye düşünerek işi yurt dışındaki örneği paylaşarak ustalara bırakıyorum. Sevgiyle.

Diğer yazılar için: https://kafaseslericom.wordpress.com/author/idilguneysimsek/